Φυσικοθεραπεία

 

Σε μια εποχή που η πίεση και το άγχος της ζωής μοιάζουν αναπόφευκτα, και σε συνδυασμό με τους ιδιαίτερα απαιτητικούς και εξαντλητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας αρχίζουν να ταλαιπωρούνται από πόνους και κινητικές δυσκολίες που κάνουν την καθημερινότητά τους ακόμα δυσκολότερη.

 

​Αυχενικό, Οσφυαλγία, Ισχιαλγία, Δισκοπάθεια, Τενοντίτιδα είναι μόνο μερικές από τις παθήσεις που πλέον συναντώνται συχνότερα από ποτέ. Ταυτόχρονα, κάποιος τραυματισμός ή ιατρικό πρόβλημα, μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά τον οργανισμό, προκαλώντας όχι μόνο κινητικές δυσκολίες, αλλά και ψυχολογική κατάπτωση

 

Στο i.Trainclub μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά είτε προληπτικά, είτε θεραπευτικά. Όραμά μας κάθε ασθενής μας να αποκατασταθεί πλήρως σωματικά και να γνωρίζει ότι πλέον θα μπορεί να απολαμβάνει τη ζωή χωρίς ταλαιπωρίες, πόνους ή περιορισμούς.

 

Συνηθισμένες Παθήσεις

Τενοντοπάθεια
Οι επιπτώσεις των τενοντοπαθειών στην καθημερινότητα μπορεί να είναι τόσο σοβαρές που να διακόψει ο ασθενής κάθε αθλητική ή και να περιορίσει σημαντικά άλλες δραστηριότητες όπως κοινωνικές, οικογενειακές επαγγελματικές κλπ.

 

Περιαρθρίτιδα Ώμου
Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που έχουν όσοι υποφέρουν από προβλήματα της άρθρωσης του ώμου είναι πόνος που συχνά συνοδεύεται από αδυναμία εκτέλεσης κάποιων κινήσεων και μερικές φορές δυσκαμψία που είναι συνήθως και αυτή επώδυνη.

 

Οσφυαλγία
Κάποιες φορές εμφανίζεται πόνος ο οποίος μπορεί να είναι πολύ έντονος, χωρίς να μπορεί ο πάσχων να θυμηθεί κάποια κίνηση η οποία προηγήθηκε και θα μπορούσε να ενοχοποιήσει για το σύμπτωμά του.


Αυχενικό σύνδρομο
Τις περισσότερες φορές υπάρχει πόνος που μπορεί να συνοδεύεται από αίσθηση σφιξίματος στην περιοχή του αυχένα ( σβέρκου). Ο πόνος μπορεί να είναι αισθητός τοπικά στον αυχένα, ή να αντανακλά ακόμη και μέχρι τα δάκτυλα του χεριού.