Slide background

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου Pilates Reformer!

Το Reformer εντυπωσιάζει για δύο λόγους, αρχικά με την επιβλητικότητα του σχήματος του και κατ’ επέκταση με την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων.

 

Τι είναι όμως ένα Pilates Reformer;

Εφευρέθηκε από τον ιδρυτή του Pilates, Joseph Pilates. Πρόκειται για ένα κρεβάτι που μοιάζει με επίπεδη πλατφόρμα, η οποία κυλά πάνω σε τροχούς, μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Η μεταφορά επισυνάπτεται μεταξύ δύο άκρων και ένα σύνολο ελατηρίων. Τα ελατήρια παρέχουν επιλογές με διαφορετικά επίπεδα αντίστασης. Η πλατφόρμα αποτελείται από μπλοκ πάνω στους ώμους που κρατούν το σώμα του αθλούμενου σταθερό, έτσι ώστε να κινείται με ασφάλεια. Στη μια άκρη της πλατφόρμας υπάρχει μια ρυθμιζόμενη μπάρα, η οποία ονομάζεται footbar. H footbar μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα πόδια ή τα χέρια κατά τη μετακίνηση του αθλούμενου. Στην άλλη άκρη της πλατφόρμας τοποθετούμε μεγάλους ιμάντες με λαβές (straps) , οι οποίοι μπορούν να τραβηχτούν με τα χέρια ή τα πόδια, και σε συνδυασμό με το σωματικό βάρος και την αντίσταση των βαρών αυτών, το αποτέλεσμα της άσκησης είναι πολύ αποτελεσματικό. Στο Pilates Reformer υπάρχει επίσης η ευελιξία να μπορεί να ρυθμίζεται σύμφωνα με το μέγεθος ή το επίπεδο της φυσικής κατάστασης του κάθε αθλούμενου.

 

Ποιά τα πλεονεκτήματα του Pilates Reformer;

Το Pilates Reformer προσφέρει όλα τα οφέλη του Pilates συμπεριλαμβανομένων τη συνολική δύναμη, την ευλυγισία, το συντονισμό των κινήσεων και την ισορροπία. Όλα αυτά σε συνδυασμό μπορούν να οδηγήσουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής, στην καλύτερη στάση του σώματος, στην πιο αποτελεσματική κυκλοφορία του αίματος και στην ανακούφιση από πόνους που σχετίζονται με φυσικές ανισορροπίες, όπως π.χ. σκολίωση, κύφωση κ.τ.λ.


Όταν μιλάμε για τη βελτίωση της μυϊκής δύναμης σε ένα Pilates Reformer αναφερόμαστε σε επίπεδους κοιλιακούς, ισχυρή πλάτη, σφιχτούς γλουτούς και τονισμένους μηρούς. Η μοναδικότητα του μηχανήματος αυτού προέρχεται από την ποικιλία των ασκήσεων που παρέχει.

Το reformer είναι αρκετά ικανό να φιλοξενήσει κινήσεις πλήρους εμβέλειας, είναι υπέροχο για την αύξηση της ευλυγισίας και για το χτίσιμο της δύναμης. Καλλιεργεί το μήκος των μυών και όχι τον όγκο αυτόν και εκπαιδεύει το σώμα να το διατηρήσει. Οι ασκήσεις παρέχουν αρκετή αντίσταση στην κίνηση και ποικιλία για να βοηθήσει στην οικοδόμηση ισχυρών οστών. Η αστάθεια που δημιουργεί ο πάγκος του reformer και τα ελατήρια που έχουν διαφορετικές αντιστάσεις είναι πρόκληση και η προσπάθεια σταθερότητας σε αυτό είναι αυτή που αναπτύσσει την δύναμη στον πυρήνα και προωθεί την ισορροπία. Με ισχυρό πυρήνα έχουμε καλύτερη ισορροπία, στάση του σώματος και γενικής ευημέριας. Το reformer είναι κατάλληλο για τον οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε επίπεδο της φυσικής κατάστασης και αν είναι.

 

​Τι πρέπει να τρώτε πριν και μετά την προπόνησή σας?

Όταν πρόκειται για την άσκηση, υπάρχουν ορισμένες απορίες που οι ειδικοί ακούνε κάθε ημέρα, όπως πως μπορώ να επωφεληθώ όσο περισσότερο μπορώ από την προπόνησή μου;

Πως μπορώ να χάσω βάρος γρηγορότερα;
Πως μπορώ να κάψω περισσότερες θερμίδες και πως μπορώ να έχω ενέργεια και δύναμη σε κάθε μου προπόνηση;

Ενώ μπορούν να υπάρξουν πολλά στοιχεία για τον καθένα, υπάρχει μία απλή απάντηση που ισχύει για όλες αυτές τις ερωτήσεις. Φάτε! Όμως τα σωστά τρόφιμα στο σωστό χρόνο.

Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να χάσουν βάρος, είναι να γυμνάζονται σκληρά και να περιμένουν μέχρι το γεύμα για να φάνε.

Όμως αυτό δεν είναι σωστό.
Το κλειδί για ένα όμορφο σώμα και για να διατηρηθεί έτσι είναι ο συνδυασμός της τακτικής άσκησης και η σωστή διατροφή.

Η σίτιση του σώματος πριν και μετά την προπόνηση είναι απαραίτητη για την καύση περισσότερων θερμίδων για να έχουμε ενέργεια να οικοδομήσουμε μύες χωρίς λίπος, να χάσουμε βάρος και να έχουμε καλή φυσική κατάσταση.

Η σημασία του φαγητού πριν την προπόνηση.
Είτε τρώτε είτε όχι πριν από την άσκηση, η έρευνα δείχνει ότι το σώμα καίει την ίδια ποσότητα λίπους.

Ωστόσο μπορείτε πραγματικά να προκαλέσετε απώλεια μυϊκού ιστού, αν γυμνάζεστε τακτικά με άδειο στομάχι.

Γιατί όταν είστε πεινασμένοι το σώμα πηγαίνει σε κατάσταση επιβίωσης και τραβά πρωτεΐνη από τους μύες αντί από τα νεφρά ή το συκώτι, όπου το σώμα αναζητά κανονικά την πρωτεΐνη που χρειάζεται.

Όταν συμβαίνει αυτό, χάνετε μυϊκή μάζα, η οποία μπορεί τελικά να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας και να μην χάνετε εύκολα βάρος.

Επιπλέον αν ασκείστε με άδειο στομάχι, δεν έχετε την ενέργεια που χρειάζεστε για να ασκηθείτε σωστά.

Τι είναι καλό να τρώτε πριν φύγετε από το σπίτι ή το γραφείο για το γυμναστήριο.
Χρειάζεστε λοιπόν σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.
Όπως μπανάνα, δημητριακά με κράνμπερι, μήλο ξηρούς καρπούς, γάλα ή καφέ.

Η σημασία της διατροφής μετά την προπόνηση.
Στη διάρκεια της άσκησης το σώμα παίρνει το καύσιμο που είναι αποθηκευμένο στους μύες που ονομάζεται γλυκογόνο για την ενέργεια.

Μετά την προπόνηση οι μύες έχουν εξαντλήσει τις αποθήκες γλυκογόνου.
Έτσι τρώγοντας ή πίνοντας κάτι που συνδυάζει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες 30 λεπτά έως μία ώρα μετά την προπόνηση δίνετε στο σώμα ενέργεια, «χτίζετε και επισκευάζετε» τους μυς σας και βοηθάτε να κρατήσετε το μεταβολισμό σας ενεργό.

Όσο πιο γρήγορα αρχίσετε τον ανεφοδιασμό τόσο το καλύτερο. Έρευνες δείχνουν ότι η ικανότητα του σώματος να ξαναγεμίσει τις αποθήκες των μυών μειώνεται κατά 50% αν περιμένετε να φάτε δύο ώρες μετά την προπόνηση.

Έτσι προσπαθήστε να έχετε μαζί σας ένα σνακ για μετά την άσκησή σας.
Τι να τρώτε μετά την προπόνηση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο συνδυασμός της πρωτεΐνης και των υδατανθράκων είναι ότι καλύτερο μετά την άσκηση.

Δηλαδή, μπανάνα, σαλάτα, λαχανικά, ψωμί μαύρο με λίγο φυστικοβούτυρο, καστανό ρύζι, κινόα με μαύρα μούρα και πεκάν.

Συμπέρασμα, δεν εξαντλούμε τον οργανισμό μας με έντονη γυμναστική και άδειο στομάχι. Προσέχουμε τη διατροφή μας και δεν αμελούμε την τακτική προπόνηση για να είμαστε όμορφες και γερές.

Τι είναι το Personal Training και ποια τα οφέλη του ;

Τα τελευταία χρόνια το personal training έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην Ελλάδα, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό παρατηρώντας τις τάσεις της τελευταίας δεκαετίας σε Ευρώπη και Αμερική. Η αύξησή του γίνεται παράλληλα με τη συνεχώς αυξανόμενη ενημέρωση των ανθρώπων, σχετικά με την άσκηση.

 Η άσκηση είναι επιστήμη, και συνδέεται άμεσα με έννοιες όπως «υγεία», «ποιότητα ζωής», «απόδοση», «εξωτερική εμφάνιση». Οι έννοιες αυτές παραπέμπουν σε άλλες έννοιες όπως «ελκυστικότητα», «αυτοπεποίθηση», «κοινωνικότητα» κ.α. Ο personal trainer είναι αυτός που αναλαμβάνει την εφαρμογή αυτών των εννοιών. Και το να εμπιστεύεσαι την υγεία, την εξωτερική εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή σου σε έναν άνθρωπο είναι μία πολύ σημαντική επένδυση.

 Στο i.Trainclub, ο personal trainer αναλαμβάνει την πλήρη καθοδήγηση του ασκούμενου. Σχεδιάζει προγράμματα απόλυτα εξειδικευμένα, βασισμένα σε μετρήσεις, επιστημονικά δεδομένα και καθορισμένους στόχους. Αναγνωρίζει τις ανάγκες και τις αδυναμίες του σώματος, και το προπονεί έτσι ώστε να φτάσει στα μέγιστα επίπεδα απόδοσης, αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Σε περιπτώσεις που υπάρχουν ορθοπεδικά προβλήματα ή συγκεκριμένες παθήσεις, το personal training αποτελεί την ιδανική λύση.

7 Πλεονεκτήματα της προπόνησης TRX

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα την προπόνηση TRX, το πιθανότερο είναι ότι την έχετε ακουστά ή έχετε διαβάσει γι’αυτήν.

Εφευρέθηκε από τον πεζοναύτη Randy Hetrick με σκοπό να κρατήσει τους στρατιώτες της μονάδας του σε φόρμα σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, και περιλαμβάνει τη χρήση ιμάντων για να ενεργοποιήσει τους μύες χρησιμοποιώντας μόνο το δικό σας σωματικό βάρος. Αλλάζοντας τη γωνία που σχηματίζει το σώμα σας, κάθε μυς μπορεί να εμπλακεί σε μια ελκτική ή ωθητική κίνηση.

Αυτή η φανταστική και απλή μέθοδος άσκησης μπορεί να επιτρέψει στον οποιοδήποτε να επιτύχει τον επιθυμητό στόχο του, είτε πρόκειται για την απώλεια βάρους, τη βελτίωση του μυϊκού τόνου ή την ανάπτυξη της συνολικής φυσικής του κατάστασης. Εδώ, περιγράφουμε 7 οφέλη της προπόνησης TRX, από την φυσικά χαμηλή επιβάρυνσή της για το ανθρώπινο σώμα μέχρι τη δυνατότητά της να ασκεί ολόκληρο το σώμα σας.

 

 

1.Κατάλληλη για όλα τα επίπεδα
Δεν έχει σημασία αν είστε ένας ολυμπιονίκης ή απλά εισέρχεστε για πρώτη φορά στο νέο χόμπι του Fitness. Η μέθοδος εκγύμνασης TRX είναι επωφελής για κάθε επίπεδο αθλητή. Απλά αλλάζοντας ελαφρώς τη θέση του σώματός σας, το φορτίο για τους μυς σας μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

 

2.Ευελιξία
Μόλις δύο ρυθμιζόμενοι ιμάντες παρέχουν μια ολοκληρωμένη εκγύμναση για κάθε μυ στο σώμα σας. Μπορείτε να τα μεταφέρετε εύκολα και να δημιουργήσετε το σύστημα ανάρτησης TRX οπουδήποτε. Τώρα δεν χρειάζεται να αποχωριστείτε την προπόνησή σας, ούτε στις διακοπές!

 

3. Βελτίωση της αντοχής και της δύναμης
Οι προπονήσεις TRX δεν θα βελτιώσoυν μόνο τη μυϊκή δύναμη, αλλά και την καρδιαγγειακή αντοχή σας . Με την αλλαγή της ταχύτητας με την οποία εκτελείτε την άσκηση , μπορείτε να αυξήσετε την ένταση της προπόνησης και να ενδυναμώσετε έτσι την καρδιά και τα πνευμόνια σας.

 

4. Βοηθά στην επίτευξη οποιουδήποτε στόχου
Λόγω της ευελιξίας που προσφέρει η προπόνηση με ιμάντες TRX, κάθε στόχος μπορεί να επιτευχθεί. Μπορεί να θέλετε να αποκτήσετε μυϊκή δύναμη, να χάσετε βάρος ή ακόμη και να προπονηθείτε για έναν μαραθώνιο. Όποιος και αν είναι ο στόχος σας, η τακτική εκγύμναση με τη μέθοδο TRX θα σας οδηγήσει σε αυτόν.

 

5. Δραστηριοποιεί ολόκληρο το σώμα
Η αστάθεια που δημιουργεί το σύστημα ανάρτησης TRX καθώς εκτελείτε κινήσεις έχει ως αποτέλεσμα να είναι συνεχώς ενεργοποιημένος ο μυϊκός πυρήνας του σώματός σας. Επιπλέον, οι λειτουργικές κινήσεις σημαίνουν ότι πολλοί μύες εργάζονται ταυτόχρονα, παρέχοντας μια συνολικά πολυ περιεκτική και ουσιαστική εκγύμναση.

 

6. Χαμηλή επιβάρυνση του σώματος
Λόγω της φύσης της που σχετίζεται με την αιώρηση, η εκγύμναση με TRX έχει πολύ χαμηλό αντίκτυπο στο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι οι αρθρώσεις σας θα επιβαρυνθούν ελάχιστα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Επομένως υπάρχει πολύ χαμηλός κίνδυνος τραυματισμού, και ως εκ τούτου μπορείτε να γυμναστείτε όσο σκληρά θέλετε με λιγότερο κίνδυνο να αναταράξετε έναν παλιό τραυματισμό, ή να προκαλέσετε κάποιον καινούργιο.

 

7. Ειναι διαφορετική

Μερικές φορές η μονοτονία του να γυμνάζεται κανείς μόνος με τα όργανα γυμναστικής μπορεί να γίνεται κουραστική, και συχνά μπορεί να δυσκολεύεστε να συνεχίσετε τα προγράμματα εκγύμνασής σας. Η προπόνηση με ιμάντες TRX είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη τεχνική εκγύμνασης και μπορεί να αναμιχθεί στο κανονικό πρόγραμμα εκγύμνασής σας για να το «ζωντανέψει». Αυτό θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον και θα σας κάνει να ανυπομονείτε για τις συνεδρίες σας ξανά και ξανά. Με το συνδυασμό της προπόνησης TRX και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, θα είστε σε θέση να απολαύσετε μια ολοκληρωμένη, αποτελεσματική προπόνηση με ένα νέο και διασκεδαστικό τρόπο.

7 Πλεονεκτήματα της προπόνησης TRX

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα την προπόνηση TRX, το πιθανότερο είναι ότι την έχετε ακουστά ή έχετε διαβάσει γι’αυτήν.

Εφευρέθηκε από τον πεζοναύτη Randy Hetrick με σκοπό να κρατήσει τους στρατιώτες της μονάδας του σε φόρμα σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, και περιλαμβάνει τη χρήση ιμάντων για να ενεργοποιήσει τους μύες χρησιμοποιώντας μόνο το δικό σας σωματικό βάρος. Αλλάζοντας τη γωνία που σχηματίζει το σώμα σας, κάθε μυς μπορεί να εμπλακεί σε μια ελκτική ή ωθητική κίνηση.

Αυτή η φανταστική και απλή μέθοδος άσκησης μπορεί να επιτρέψει στον οποιοδήποτε να επιτύχει τον επιθυμητό στόχο του, είτε πρόκειται για την απώλεια βάρους, τη βελτίωση του μυϊκού τόνου ή την ανάπτυξη της συνολικής φυσικής του κατάστασης. Εδώ, περιγράφουμε 7 οφέλη της προπόνησης TRX, από την φυσικά χαμηλή επιβάρυνσή της για το ανθρώπινο σώμα μέχρι τη δυνατότητά της να ασκεί ολόκληρο το σώμα σας.

 

 

1.Κατάλληλη για όλα τα επίπεδα
Δεν έχει σημασία αν είστε ένας ολυμπιονίκης ή απλά εισέρχεστε για πρώτη φορά στο νέο χόμπι του Fitness. Η μέθοδος εκγύμνασης TRX είναι επωφελής για κάθε επίπεδο αθλητή. Απλά αλλάζοντας ελαφρώς τη θέση του σώματός σας, το φορτίο για τους μυς σας μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

 

2.Ευελιξία
Μόλις δύο ρυθμιζόμενοι ιμάντες παρέχουν μια ολοκληρωμένη εκγύμναση για κάθε μυ στο σώμα σας. Μπορείτε να τα μεταφέρετε εύκολα και να δημιουργήσετε το σύστημα ανάρτησης TRX οπουδήποτε. Τώρα δεν χρειάζεται να αποχωριστείτε την προπόνησή σας, ούτε στις διακοπές!

 

3. Βελτίωση της αντοχής και της δύναμης
Οι προπονήσεις TRX δεν θα βελτιώσoυν μόνο τη μυϊκή δύναμη, αλλά και την καρδιαγγειακή αντοχή σας . Με την αλλαγή της ταχύτητας με την οποία εκτελείτε την άσκηση , μπορείτε να αυξήσετε την ένταση της προπόνησης και να ενδυναμώσετε έτσι την καρδιά και τα πνευμόνια σας.

 

4. Βοηθά στην επίτευξη οποιουδήποτε στόχου
Λόγω της ευελιξίας που προσφέρει η προπόνηση με ιμάντες TRX, κάθε στόχος μπορεί να επιτευχθεί. Μπορεί να θέλετε να αποκτήσετε μυϊκή δύναμη, να χάσετε βάρος ή ακόμη και να προπονηθείτε για έναν μαραθώνιο. Όποιος και αν είναι ο στόχος σας, η τακτική εκγύμναση με τη μέθοδο TRX θα σας οδηγήσει σε αυτόν.

 

5. Δραστηριοποιεί ολόκληρο το σώμα
Η αστάθεια που δημιουργεί το σύστημα ανάρτησης TRX καθώς εκτελείτε κινήσεις έχει ως αποτέλεσμα να είναι συνεχώς ενεργοποιημένος ο μυϊκός πυρήνας του σώματός σας. Επιπλέον, οι λειτουργικές κινήσεις σημαίνουν ότι πολλοί μύες εργάζονται ταυτόχρονα, παρέχοντας μια συνολικά πολυ περιεκτική και ουσιαστική εκγύμναση.

 

6. Χαμηλή επιβάρυνση του σώματος
Λόγω της φύσης της που σχετίζεται με την αιώρηση, η εκγύμναση με TRX έχει πολύ χαμηλό αντίκτυπο στο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι οι αρθρώσεις σας θα επιβαρυνθούν ελάχιστα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Επομένως υπάρχει πολύ χαμηλός κίνδυνος τραυματισμού, και ως εκ τούτου μπορείτε να γυμναστείτε όσο σκληρά θέλετε με λιγότερο κίνδυνο να αναταράξετε έναν παλιό τραυματισμό, ή να προκαλέσετε κάποιον καινούργιο.

 

7. Ειναι διαφορετική

Μερικές φορές η μονοτονία του να γυμνάζεται κανείς μόνος με τα όργανα γυμναστικής μπορεί να γίνεται κουραστική, και συχνά μπορεί να δυσκολεύεστε να συνεχίσετε τα προγράμματα εκγύμνασής σας. Η προπόνηση με ιμάντες TRX είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη τεχνική εκγύμνασης και μπορεί να αναμιχθεί στο κανονικό πρόγραμμα εκγύμνασής σας για να το «ζωντανέψει». Αυτό θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον και θα σας κάνει να ανυπομονείτε για τις συνεδρίες σας ξανά και ξανά. Με το συνδυασμό της προπόνησης TRX και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, θα είστε σε θέση να απολαύσετε μια ολοκληρωμένη, αποτελεσματική προπόνηση με ένα νέο και διασκεδαστικό τρόπο.